Goed verzekerd in het buitenland

Uw zorgverzekering is meestal ook geldig in het buitenland. Let daarbij wel op de voorwaarden van uw verzekeraar en uw specifieke polis. De wet maakt bovendien onderscheid tussen tijdelijk verblijf en gekozen behandeling in het buitenland.

Tijdelijk verblijf in het buitenland

Bent u tijdelijk in het buitenland, dan valt u onder de zorgverzekeringswet. U bent dan wereldwijd verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg. Deze zorg wordt vergoed tot het in Nederland gebruikelijke tarief. Soms moet u het voorschieten of een betalingsgarantie van uw zorgverzekeraar overhandigen.

Heeft u een naturapolis, dan moet u soms een deel zelf betalen (behalve spoedeisende hulp). Heeft u een restitutiepolis, dan werkt deze precies zoals in Nederland.

Binnen Europa geldt in een groot aantal landen de European Health Insurance Card (EHIC). In een aantal gevallen kan het handiger of voordeliger zijn om een EHIC aan te vragen. Het aanvragen is gratis. Kijk voor meer informatie op www.ehic.nl

Behandeling in het buitenland

Als u zelf kiest voor een medische behandeling in het buitenland, vraag dan eerst bij uw zorgverzekeraar of de behandeling wordt vergoed. Dit verschilt per z

Goed verzekerd in het buitenland
1 (10%) 10 votes