Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering
In bepaalde gevallen kan het voordelig zijn om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die door een grote groep mensen wordt afgesloten. Vaak geldt er dan een extra korting op de premie. Veel mensen zijn collectief verzekerd via hun werkgever. Ook zijn er verenigingen van chronisch zieke patiënten die collectieve afspraken hebben met zorgverzekeraars.

Een aantal voorbeelden:

  • Gemeente
  • Vereniging
  • Onderwijsinstelling
  • Commerciële organisatie (Bijvoorbeeld: HEMA, Rabobank)
  • Een eigen collectief (je kunt zelf ook een collectief starten)​

In 2017 zijn o.a. de volgende zaken gedekt:

  1. Bezoek aan een huisartsBezoek aan fysiotherapeut (beperkt)
  2. Ziekenhuisopname en ambulancevervoer
  3. Tandartsbehandelingen tot 18 jaar
  4. Spoedeisende zorg in het buitenland
  5. Medicijnen (beperkt)Kraamzorg (eigen bijdrage)

Het is ieder jaar één keer mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Deze overstapperiode begint eind november. Je hebt dan tot 1 januari om je zorgverzekering te annuleren. Daarna dien je voor 1 februari een nieuwe collectieve verzekering af te sluiten. Het overstappen naar een andere zorgverzekering is heel gemakkelijk, in de meeste gevallen regelt de nieuwe zorgverzekeraar namelijk de overstap. Meer informatie hierover kun je lezen op de pagina overstappen.

Collectieve zorgverzekering als alleenstaande
Als alleenstaande zijn er vele mogelijkheden voor collectieven waar jij je bij aan kunt sluiten. Je kunt rondkijken in je directe omgeving, zoals bij je werkgever of sportvereniging, maar ook op internet zijn vele mogelijkheden te vinden. Zo zijn er ook open collectieven waar iedereen welkom is. Let er wel goed op dat de dekkingen van de collectieve zorgverzekering goed aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Meer informatie over collectieve zorgverzekeringen voor alleenstaanden.

Collectieve zorgverzekering
1.82 (18.18%) 11 votes